Γυμναστικές Επιδείξεις

6:19 π.μ. Varvatos Nikos 0 Comments

Οι γυμναστικές επιδείξεις χρονολογούνται ήδη απο το 1935 οπού γινόταν στον προάυλιο χώρο του δημοτικού σχολείου στα μέσα Μαΐου.

Αρχικά οι εκδηλώσεις αυτές είχαν την μορφή της παρέλασης καθώς και της επίδειξης ικανοτήτων σε διάφορα αθλήματα.Με τον πέρασμα τον χρώνων διατηρόυν την αρχική τους μορφή αλλά προστίθεται και το ατοιχείο του παιχνιδιού.Πλέον,εκτος των παρελάσεων και των ασκήσεων έχουμε και παιχνίδια όπως το αυγό, η πυραμίδα, το σακί, τα γιαουρτάκια κλπ .

 Το 1967 έχουμε και την εμφάνιση της λαμπαδοδρομίας. Ομώς ολα αυτά παίρνουν τέλος στα μέσα της δεκαετίας του 80' οπού οι γυμναστικές επιδείξεις καταργούνται.

 Το αυγό

 Το αυγό ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο κάθε μαθητής έβαζε ενα αυγο σ'ενα κουτάλι και ετρέχε απο την μία πλευρά του προαυλίου στην άλλη.Φυσικά νικητής ηταν αυτός που θα έφτανε γρηγορότερα και το αυγό του θα ήταν ''άθικτο,,

 Το σακί
 Το σακί ήταν ένα παιχνίδι οπού ο καθένας μαθητής έμπαινε σ'ενα τσουβάλι και προσπαθούσε να φτάσει απο το ενα τέρμα στο άλλο οπου εκέι τον περίμενε ο συμπαίκτης του για να τον ακουμπήσει και να φύγει.

 Τα γιαουρτάκια
 Τα γιαουρτάκια ήταν το παιχνίδι το οποίο πρόσεφερε κυρίως ψυχαγωγία.Οι μαθητές με δεμένα τα μάτια προσπαθούσαν να ''ταΐσουν,, ο ενας τον άλλο... (βλ. Φώτο)

 Παρελάσεις

 Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80 το χωριό έσφυζε από ζωή και το σχολειό ήταν γεμάτο από μαθητές. Έτσι στις μεγάλες επετείους είχαμε παρελάσεις από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Οι μαθητές πολλές φορές κρατούσαν σημαιάκια και εντύπωση κάνει ότι υπήρχε τυμπανιστής. Επίσης οι μαθητές μικρότερης ηλικίας συνήθως ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές (βλ. Φώτο)

You Might Also Like